Finanţele au atras un miliard de lei prin titluri la un an, la un randament în creştere uşoară

Postat la 19 martie 2012 9 afişări

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut luni certificate de trezorerie cu scadenţa la un an de un miliard de lei, exact cât şi-a propus, la un randament de 5,31%, în creştere uşoară faţă de cel plătit la precedenta operaţiune, de 5,27%, dar sub rata dobânzii de politică monetară.

Băncile au subscris titluri de 2,58 miliarde de lei. Cea mai recentă licitaţie pentru scadenţa la un an s-a derulat săptămâna trecută, când Trezoreria s-a împrumutat cu 2,48 miliarde lei, la un randament mediu de 5,27%. Randamentele plătite pentru certificatele cu scadenţa la un an au scăzut constant începând cu luna noiembrie, acestea coborând cu 1,38 puncte procentuale, de la 6,65% la 5,27%. Cel mai redus randament, de 5,22%, a fost plătit de Ministerul Finanţelor pentru certificatele la şase luni, la finalul lunii februarie, potrivit statisticilor publicate pe site-ul BNR şi disponibile din aprilie 2005.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
randament,
dobanda,
minister
/actualitate/finantele-au-atras-un-miliard-de-lei-prin-titluri-la-un-an-la-un-randament-in-crestere-usoara-9414569
9414569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.