Financial Times: Zona euro ar putea apela la băncile centrale pentru a reduce costurile legate de salvarea Greciei

Postat la 20 februarie 2012 14 afişări

Guvernele din zona euro ar putea cere Băncii Centrale Europene (BCE) şi celorlalte bănci centrale din uniunea monetară să contribuie la reducerea costurilor celui de-al doilea acord de finanţare externă a Greciei, care ar ajunge 170 miliarde euro, potrivit Financial Times (FT).

Grecia are nevoie de 136 miliarde euro în cadrul noului acord cu UE şi FMI, pe lângă cele 34 miliarde euro încă nedistribuite din pachetul de împrumuturi convenit în 2010, potrivit datelor FT. Suma depăşeşte cu 6 miliarde euro valoarea acordului convenit în octombrie, iar Germania, Olanda şi Finlanda au insistat ca pachetul de finanţare să nu depăşească 130 miliarde euro. Miniştrii Finanţelor din zona euro, care ar trebui să aprobe luni cel de-al doilea pachet de finanţare externă a Greciei, speră că BCE va contribui la efort prin renunţarea la o parte din profiturile pe care ar trebui să le încaseze conform deţinerilor de obligaţiuni ale statului elen, măsură faţă de care instituţia s-a arătat deja deschisă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
financial times,
costuri,
salvare,
grecia
/actualitate/financial-times-zona-euro-ar-putea-apela-la-bancile-centrale-pentru-a-reduce-costurile-legate-de-salvarea-greciei-9250996
9250996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.