Financial Times: Uniunea Europeană intensifică presiunea asupra Bucureştiului

Postat la 17 iulie 2012 9 afişări

Liderii europeni plănuiesc să trimită reprezentanţi care să supravegheze respectarea obligaţiilor asumate de România în privinţa democraţiei, intensificând presiunea asupra Bucureştiului în contextul actualei crize politice, relatează Financial Times (FT) în ediţia electronică de marţi.

Acest membru nou din Balcani al Uniunii Europene (UE) va primi termen până la sfârşitul anului să dea curs cererilor Comisiei Europene (CE), prin care să reafirme statul de drept şi independenţa sistemului său judiciar, scrie Financial Times. Se aşteaptă ca un raport sensibil care evaluează progresele înregistrate de România în domeniile luptei împotriva corupţiei şi aducerii sistemului său judiciar către normele europene, aşteptat miercuri, să avertizeze că lupta pentru putere de la Bucureşti riscă să anuleze toate eforturile întreprinse de această ţară în ultimii ani, adaugă ziarul.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-uniunea-europeana-intensifica-presiunea-asupra-bucurestiului-9873072
9873072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.