Financial Times: Ţările din Europa Centrală şi de Est au puţine posibilităţi de a susţine economia. Situaţia României este fragilă

Postat la 12 septembrie 2011 7 afişări

Statele din Europa Centrală şi de Est (ECE) au puţine posibilităţi de susţinere a economiei în contextul impactului actualelor turbulenţe financiare asupra creşterii, iar situaţia României este atât de fragilă încât a fost nevoită să încheie un nou acord cu FMI, potrivit blogului Financial Times.

Nervozitatea privind Grecia, şocul demisiei germanului Jurgen Stark din consiliul executiv al Băncii Centrale Europene şi temerile privind perspectivele economice şi finanţarea au afectat puternic, vineri, bursele din Europa Centrală şi de Est, potrivit blogului FT. Îngrijorarea tot mai mare privind încetinirea economiei în Europa de Vest, cea mai mare piaţă de export a statelor din regiune, a amplificat efectul. Cu excepţia Poloniei, ţările UE din Europa Centrală şi de Est sunt prea mici pentru a avea un consum intern semnificativ şi depind de cererea din Vest. În acest context, posibilităţile pentru măsuri fiscale locale de sprijinire a economiei sunt foarte limitate, notează publicaţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financial times,
analiza,
economie,
sustinere
/actualitate/financial-times-tarile-din-europa-centrala-si-de-est-au-putine-posibilitati-de-a-sustine-economia-situatia-romaniei-este-fragila-8732950
8732950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.