Financial Times: Spatiul Schengen, al doilea mare proiect european confruntat cu probleme

Postat la 25 mai 2011 17 afişări

Spatiul Schengen a devenit al doilea mare proiect european care se confruna cu probleme, dupa criza care afecteaza zona euro, comenteaza Financial Times.

Tensiunile din zona Schengen s-au intensificat in ultimele luni, dupa ce mii de imigranti nord-africani au ajuns in sudul Italiei, de unde au incercat sa plece spre Franta. Ceea ce a inceput ca o problema intre Italia si Franta a devenit treptat o criza europeana, unele tari cerand un mecanism european de reintroducere temporara a vizelor in relatia cu state terte. Pe aceasta tema exista in prezent negocieri intre guvernele statelor membre si Comisia Europeana, inaintea reuniunii liderilor UE pe 24 iunie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-spatiul-schengen-al-doilea-mare-proiect-european-confruntat-cu-probleme-8285300
8285300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.