Financial Times: Romania si Letonia par a fi experimente controlate ale politicii dure de austeriate

Postat la 25 decembrie 2010 10 afişări

Anul acesta, guvernul roman a adoptat masuri de austeritate care, constient sau nu, au copiat modelul Letoniei.

Letonia si Romania sunt singurele state membre ale Uniunii Europene care au scazut simultan salariile cu aproximativ 30%, au majorat TVA si au redus numarul angajatilor din sectorul public cu circa 20%.

Astfel, atat Romania, cat si Letonia par a fi experimente controlate pentru ipoteza ca beneficiile unor politici indraznete de austeritate vor fi mai mari, intotdeauna, decat impactul negativ al declinului veniturilor din taxe, la care reducerile de cheltuieli au contribuit in prima faza, afirma Cornel Ban, doctor in relatii internationale si politici comparate la Universitatea din Maryland, SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-romania-si-letonia-par-a-fi-experimente-controlate-ale-politicii-dure-de-austeriate-7845685
7845685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.