Financial Times: Recuperarea economica din Romania da sperante ca si Grecia poate iesi din capcana bugetara

Postat la 18 iulie 2011 6 afişări

Masurile dure de reducere a cheltuielilor in Romania au contribuit la revenirea economiei si ar trebui sa incurajeze sperantele ca si Grecia, stat mai bogat si mai occidentalizat din Balcani, poate iesi din capcana bugetara in cativa ani, potrivit Financial Times (FT).

Oferta publica pentru vanzarea a jumatate din participatia statului roman la Petrom reprezinta un nou moment important al unei reveniri economice remarcabile, noteaza publicatia britanica. Vanzarea "argintariei familiei" a fost dureroasa pentru statul roman, dar nu la fel de mult precum taierile bugetare dupa incheierea unui acord cu Fondul Monetar International in 2009, care au inclus diminuarea platilor sociale si o reducere de 25% a salarilor in sectorul public. Medicamentul amar functioneaza pentru Romania, potrivit FT. Aceasta situatie ar trebui sa incurajeze sperante ca Grecia, stat balcanic mai bogat si mai occidentalizat decat Romania, poate reduce cheltuielile pentru a iesi din capcana bugetara in cativa ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
grecia,
recuperare,
reducere,
cheltuieli,
buget
/actualitate/financial-times-recuperarea-economica-din-romania-da-sperante-ca-si-grecia-poate-iesi-din-capcana-bugetara-8504589
8504589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.