Financial Times: Oltchim, o altă privatizare controversată în România

Postat la 01 octombrie 2012 10 afişări

Privatizările din România au o anumită reputaţie pentru controversă şi confuzie, iar cea a Oltchim are toate caracteristicile: o companie de stat cu pierderi, presiune externă pentru vânzarea rapidă, un om de afaceri controversat şi gestionarea stângace a cazului de către stat, potrivit blogului FT.

La acestea se adaugă, acum, îndoileli serioase privind viitorul combinatului Oltchim.

Potrivit blogului Financal Times, care citează opiniile din presa românească ale consultantului pentru dezvoltarea de afaceri Ronnie Smith, există trei scenarii pentru oferta lui Dan Diaconescu: aceasta nu a fost pregătită adecvat, omul de afaceri a fost abandonat de către un coinvestitor străin sau oferta sa este pur şi simplu "teatru politic".

Alegerile parlamentare au loc în decembrie, iar Dan Diaconescu şi partidul său (PPDD) vor încerca să câştige pentru prima dată mandate în Parlament, probabil în opoziţie cu coaliţia social-liberală care susţine guvernul premierului Victor Ponta, adaugă FT.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oltchim,
privatizare,
România
/actualitate/financial-times-oltchim-o-alta-privatizare-controversata-in-romania-10144516
10144516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.