Financial Times, la 125 de ani de la naştere, se adresează încă „finanţistului onest şi brokerului respectabil“

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 14 februarie 2013 13 afişări

În vârstă de 125 de ani – împliniţi ieri, Financial Times este cu un an mai bătrân decât The Wall Street Journal, publicaţia cu care-şi împarte elita lumii informaţiilor de business. Prestigiosul ziar britanic îşi săr­bătoreşte un veac şi un sfert de existenţă cu o campanie totală prin care vrea să demonstreze că: „Încă suntem călăuzele businessului mondial“ pe calea „prieteniei pentru finanţistul onest şi brokerul respectabil“ deschisă în ianuarie 1888.

În vârstă de 125 de ani - împliniţi ieri, Financial Times este cu un an mai bătrân decât The Wall Street Journal, publicaţia cu care-şi împarte elita lumii informaţiilor de business. Prestigiosul ziar britanic îşi săr­bătoreşte un veac şi un sfert de existenţă cu o campanie totală prin care vrea să demonstreze că: "Încă suntem călăuzele businessului mondial" pe calea "prieteniei pentru finanţistul onest şi brokerul respectabil" deschisă în ianuarie 1888. Drumul a fost deschis când Londra era la apogeul puterii sale - era cel mai mare magazin, cel mai mare cum­părător şi cea mai liberă piaţă, într-un timp în care pieţele financiare creşteau şi se globalizau rapid, dar în care abundau bârfele, speculaţiile şi dezin­formările. De atunci Financial Times (FT) şi-a continuat misiunea de prieten al businessului, iar în ultimii 25 de ani a devenit o adevărată organizaţie de talie mondială. În perioada 1997-1998 FT s-a extins rapid în SUA, iar cinci mai târziu a pătruns şi pe piaţa asiatică.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Financial Times,
aniversare
/actualitate/financial-times-la-125-de-ani-de-la-nastere-se-adreseaza-inca-finantistului-onest-si-brokerului-respectabil-10561250
10561250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.