Financial Times: Instabilitatea politica din Transnistria, o oportunitate de a face avere dar nu si de a o pastra

Postat la 24 iunie 2011 46 afişări

Instabilitatea politica din Transnistria ofera oportunitati extraordinare pentru a face avere, dar pentru a o pastra, este nevoie de stabilitate, comenteaza Financial Times in editia electronica, sugerand o posibila schimbare de regim, dupa cea din R.Moldova.

Transnistria, descrisa de cotidianul britanic drept o zona decorata cu statui ale lui Lenin, un rai pentru traficantii de persoane, de arme si alte tipuri de infractiuni , este un loc provincial care nu are nici timpul, nici resursele de a fi recunoscuta ca stat. Cu toate acestea observatorii pe termen lung aflati aici nu sunt asa de siguri in privinta ideii ca Transnistria este "un rai al contrabandistilor". "Multe lucruri despre contrabanda reprezinta dezinformarea de la Chisinau", a declarat un diplomat european. Izolarea la care a fost condamnata Transnistria de liderul sau, Igor Smirnov, presupune costuri importante. Astfel, nicio alta tara nu accepta timbrele sale vamale, ceea ce inseamna ca produsele de export trebuie timbrate mai intai de autoritatile transnistrene, apoi duse la Chisinau pentru a fi aprobate de autoritatile vamale moldovene, dupa care duse inapoi catre est, pe o ruta ce ocoleste regiunea, pentru a fi exportate prin portul ucrainean Odessa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-instabilitatea-politica-din-transnistria-o-oportunitate-de-a-face-avere-dar-nu-si-de-a-o-pastra-8381791
8381791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.