Financial Times: Creşterea economică a României în trimestrul doi, surpriza plăcută din Europa Centrală şi de Est

Postat la 16 august 2011 10 afişări

România, care s-a luptat mai mult decât alte economii din Europa Centrală şi de Est (ECE) să iasă din recesiune, a furnizat marţi singura surpriză plăcută din regiune în privinţa creşterii economice, care a depăşit aşteptările, potrivit Financial Times (FT).

Creşterea anualizată pe serie brută a PIB, de 1,4%, a fost sub cea de 1,7% din primul trimestru, dar a depăşit cu mult estimările analiştilor, de 0,8%, notează FT.

Rezultatul ar putea fi datorat datelor solide din sectorul construcţiilor, precum şi îmbunătăţirii consumului, a declarat pentru Reuters Georgiana Constantinescu, analist la Credit Europe Bank în Bucureşti.

De asemenea, economistul-şef al ING Bank România, Nicolae Chidesciuc, a declarat pentru MEDIAFAX că datele publicate de INS privind Produsul Intern Brut reprezintă o surpriză pozitivă, având în vedere evoluţiile sectoriale, unde numai construcţiile au înregistrat creştere, dar şi aceasta nesemnificativă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-cresterea-economica-a-romaniei-in-trimestrul-doi-surpriza-placuta-din-europa-centrala-si-de-est-8626053
8626053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.