Financial Times: Blocarea aderarii la Schengen e legitima. Romania pare sa fi pierdut pana si vointa de reformare

Postat la 01 februarie 2011 12 afişări

Romania si Bulgaria pot afirma, cu o anumita justificare, ca sunt tratate ca membri de categoria a doua ai Uniunii Europene, dupa ce au aderat sub un regim de monitorizare, comenteaza Financial Times in editia electronica, notand ca in Romania pana si vointa de reformare pare sa fi disparut.

Cele doua tari au fost admise in UE, in 2007, sub un regim menit sa le aduca la standardele de guvernare cerute de Europa, dar pe care acestea nu le-au atins inca. Din nefericire, aceste neajunsuri pun in pericol aderarea celor doua tari la spatiul Schengen la termenul prevazut, scrie Financial Times. Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen era prevazuta pentru martie, dar, in decembrie, ministrii francez si german de Interne au rupt acest calendar, conditionand intrarea in Schengen de indeplinirea obiectivelor stabilite prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), impus odata cu aderarea celor doua tari la UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
Schengen,
aderare,
Financial Times
/actualitate/financial-times-blocarea-aderarii-la-schengen-e-legitima-romania-pare-sa-fi-pierdut-pana-si-vointa-de-reformare-7938869
7938869
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.