Fenechiu: Tarom trebuie să-şi dezvolte activitatea prin achiziţia de avioane

Autor: Ioan Dornescu Postat la 22 februarie 2013 20 afişări

Ministrul transporturilor Relu Fenechiu a declarat ieri că Tarom trebuie să îşi mărească flota de avioane, prin achiziţii sau închirieri, pentru a-şi putea dezvolta activitatea.

Ministrul transporturilor Relu Fenechiu a declarat ieri că Tarom trebuie să îşi mărească flota de avioane, prin achiziţii sau închirieri, pentru a-şi putea dezvolta activitatea. "Deocamdată discutăm. Da, trebuie să cumpere sau să închirieze Tarom avioane noi. (...) Există dorinţa de a dezvolta compania, nu poţi dezvolta o companie aeronautică decât mărindu-i activitatea. Nu-i poţi mări activitatea decât dacă ai un număr mai mare de avioane. Vrem să cumpărăm avioane noi şi să uniformizăm flota", a spus ministrul, după o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări. Compania aeriană a înregistrat anul trecut 2,19 milioane de pasageri, nivel similar cu cel din 2011, iar capacitatea de transport pe cursele regulate s-a redus cu 5%. Tarom a transportat anul trecut 2,03 milioane de pasageri pe toate cursele regulate, interne şi externe, restul provenind din curse charter şi pasageri code-share. Gradul de încărcare al curselor Tarom a crescut la 66%, faţă de 61% în 2011. Compania a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Fenechiu a declarat la finele lunii ianuarie, după o întâlnire cu reprezentanţii FMI, că în cazul Tarom este în derulare elaborarea strategiei de privatizare şi statul ar putea ceda un pachet de peste 20% din acţiuni.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarom,
avioane,
Fenechiu
/actualitate/fenechiu-tarom-trebuie-sa-si-dezvolte-activitatea-prin-achizitia-de-avioane-10586973
10586973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.