Femeia care ar putea conduce România. Cine este Anca Dragu Paliu, şefa de la Senat şi ce planuri are pentru Parlament

Postat la 06 ianuarie 2021 173 afişări

Femeia care ar putea conduce România. Cine este Anca Dragu Paliu, şefa de la Senat şi ce planuri are pentru Parlament

Pentru prima dată, Senatul este condus de o femeie. Anca Dragu Paliu a fost ministru al finanţelor între 2015-2017. Politiciana şi-a luat doctoratul în Economie la ASE, în 2010

În plus, are şi alte studii post-universitare la Georgetown, SUA. Anca Dragu vrea să deschidă instituţia Parlamentului către cetăţeni. Românii au încredere în Parlament de 9%

Senatul României are la conducerea lui o femeie, pentru prima dată în istoria acestei instituţii. Ea este Anca Dragu Paliu şi astăzi, ne-a deschis uşile biroului ei lung.Ţi-o prezint pe femeia care ar putea deveni preşedinte şi care abia în pandemie a învăţat să gătească!

Anca Dragu a fost, în trecut, la Ministerul Finanţelor. Este economist, cu studii făcute în America. A intrat în politică pe uşa guvernului tehnocrat al lui Cioloş, în anul 2015. Acum s-a instalat la Senat.

 „Am petrecut foarte puţin timp în birou. Este, după cum vedeţi, un spaţiu prietenos cu mişcarea. Ca să vii de la birou până la sălile de şedinţă, într-adevăr, trebuie să te mişti, să ai condiţie fizică şi, dacă nu o ai, o capeţi”, spune  Anca Dragu Paliu, preşedinte Senat.

Anca Dragu a fost un ministru mai puţin public, spune ea. Acum conduce Senatul şi nu o sperie că are în subordine o armată de bărbaţi. Spune că nu sunt unii mai buni decât alţii. Admite că a fost o ascensiune rapidă, dar tocmai ăsta este avantajul. Poate să aducă prospeţime într-un Parlament ferecat, aflat la un hău distanţă de cetăţean.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
senat,
femeie,
parlament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.