Febra COVID din China şi spitalizările de urgenţă au atins nivelul maxim şi încep să scadă

Autor: Laura Buciu Postat la 14 ianuarie 2023 63 afişări

Febra COVID din China şi spitalizările de urgenţă au atins nivelul maxim şi încep să scadă

Febra COVID şi spitalizările de urgenţă au ajuns la apogeu în China, iar numărul pacienţilor COVID spitalizaţi continuă să scadă, a declarat sâmbătă un oficial chinez din domeniul sănătăţii, citat de Reuters.

La nivel naţional, „numărul de vizitatori ai clinicilor de febră se află în general pe o tendinţă de scădere după ce a atins un vârf, atât în oraşe, cât şi în zonele rurale”, a declarat Jiao Yahui, un oficial din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate, în cadrul unei conferinţe de presă.

Jiao a precizat că numărul pacienţilor care au primit tratament de urgenţă este, de asemenea, în scădere, iar proporţia pacienţilor care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 este, de asemenea, în continuă scădere.

Numărul de cazuri grave a atins, de asemenea, un vârf, a adăugat ea, deşi a rămas la un nivel ridicat, iar pacienţii au fost în majoritate vârstnici.

Wen Daxiang, un oficial al Comisiei de Sănătate din Shanghai, a declarat că China va consolida monitorizarea şi gestionarea sănătăţii populaţiei cu risc ridicat.

El a adăugat că China va consolida aprovizionarea cu medicamente şi echipamente medicale şi va intensifica formarea lucrătorilor medicali de bază pentru a combate COVID în regiunile rurale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
spital,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.