Familia Ford a ales un director intern pentru a prelua conducerea celebrului brand

Postat la 02 mai 2014 42 afişări

Familia Ford a ales un director intern pentru a prelua conducerea celebrului brand

Producătorul american de automobile Ford l-a numit pe Mark Fields drept noul director executiv al grupului, înlocuindu-l pe Alan Mulally, un CEO extrem de apreciat în industrie după ce a reuşit să evite criza şi falimentul fără bani de la stat, când ceilalţi competitori apelau cu disperare la fondurile guvernamentale, scrie Financial Times.

 

Fields a ocupat până acum funcţia de director operaţional la Ford şi a fost considerat favorit la fotoliul de CEO, după ce Mulally a anunţat că se va retrage de la 1 iulie.

 

"Alan şi cu mine suntem de părere că Mark sunt pregătiţi să conducă Ford ", a declarat preşedintele consiliului de administraţie, Bill Ford.

 

Mulally, 68 de ani, a fost chemat în 2006 de la Boeing să conducă Ford, pe atunci o companie dezorodonată care se îndrepta către o criză de proporţii, notează FT.

 

Fields, 53 de ani, lucrează la Ford din 1989. El debutează la conducerea companiei într-un an 2014 axat pe consolidarea activităţilor şi lansarea a 23 de noi modele, dintre care cele mai aşteptate sunt camionetele F-150 pentru că aduc cei mai mulţi bani companiei.

 

Ford deţine în România din 2008 o fabrică de automobile la Craiova, unde a asamblat anul trecut 70.000 de maşini. În primul trimestru al acestui an, Ford a asamblat la Craiova circa 18.000 de autovehicule. Niciun director executiv al grupului american nu a vizitat până acum fabrica de la Craiova. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ford,
ceo,
criza,
financial times
/actualitate/familia-ford-a-ales-un-director-intern-pentru-a-prelua-conducerea-celebrului-brand-12570342
12570342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.