”Famiglia” din interiorul Poştei Române. Dezvăluiri despre cazul unui director care şi-a angajat fiul şi ”colaborează” cu soţia pe modelul clanurilor siciliene

Postat la 17 ianuarie 2022 2161 afişări

”Famiglia” din interiorul Poştei Române. Dezvăluiri despre cazul unui director care şi-a angajat fiul şi ”colaborează” cu soţia pe modelul clanurilor siciliene

Sintagma „lupta cu Mafia”, tot mai des folosită de politicieni în discursurile publice, ne duce cu gândul la filmele cu mafia siciliană. Dar pentru că întotdeauna viaţa bate filmul, companiile strategice ale statului român sunt căpuşate sistematic de grupări ce par inspirate fix din Cosa Nostra. Un exemplu este Compania Naţională Poşta Română (C.N.P.R.), în care directorul departamentului de control şi investigaţii interne şi-a angajat fiul în companie şi are o soţie cu legături de afaceri cu o serie de firme concurente. Practic, un conflict de interese pur, cu iz penal, la care se adaugă şi un CV demn de cartea recordurilor.

Valentin Cristescu este funcţionarul clasic, agăţat în diverse poziţii publice în funcţie de cine era la putere, fără o zi de experienţă în privat. După o scurtă carieră în poliţie, a decis că merită mai mult şi a ajuns prin cabinete de demnitari, pentru ca apoi să apară la Poşta Română.

De la 1 ianuarie 2021, el ocupă poziţia de director al Direcţiei control managerial intern, reclamaţii şi CFG. După aproximativ patru luni de la această promovare, a luat o decizie pe care ar lua-o orice părinte responsabil: şi-a angajat fiul într-un compartiment subordonat Direcţiei Strategii şi Politici de Dezvoltare. Prin intermediul căreia se derulează inclusiv parteneriate cu firme private.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajare,
director

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.