Facturile uriaşe la utilităţi închid hotelurile şi pensiunile din Sighişoara. Manager: „Nu am crezut că vom trăi aşa vremuri”

Postat la 07 februarie 2022 376 afişări

Facturile uriaşe la utilităţi închid hotelurile şi pensiunile din Sighişoara. Manager: „Nu am crezut că vom trăi aşa vremuri”

Aproape toate hotelurile şi pensiunile din Sighişoara se află într-o situaţie disperată după ce au primit ultimele facturi la utilităţi.

Din zecile de unităţi de cazare din oraşul din Mureş, doar câteva au mai rămas deschise, iar altele îşi onorează doar programările mai vechi, informează Observator News.

Majoritatea hotelurilor şi pensiunilor din Sighişoara nu mai funcţionează, iar angajaţii au fost trimişi în concediu fără plată sau în şomaj tehnic, în contextul în care facturile la gaze şi curent au reprezentat o lovitură grea pentru oamenii de afaceri.

Ioan Lazăr, managerul unui hotel din Sighişoara, spune că a menţinut deschis doar restaurantul, iar pe salariaţii pe care nu i-a trimis în şomaj tehnic i-a implicat în renovare şi curăţenie.

„Având în vedere că şi lor le vin facturile, tot mărite, nici nu şti cum poţi să procedezi că e un cerc aşa, foarte vicios. Dai oamenii afară, săracii nu au cum să trăiască, să-şi plătească şi ei la rândul lor facturile de energie. N-am crezut că o să trăim aşa vremuri!”, spune omul de afaceri.

Acesta spune că se vede nevoit să aducă bani de acasă pentru salarii şi speră ca în primăvară turismul din Sighişoara să îşi revină şi să permită şi unităţilor de cazare să îşi revină.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facturi,
hoteluri,
manager

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.