FACTURILE LA CĂLDURĂ: Costurile la încălzire, mai mari şi cu 25% în marile oraşe faţă de iarna trecută

Postat la 24 ianuarie 2013 21 afişări

Locuitorii din Cluj, Iaşi, Suceava sau Buzău au plătit în primele luni ale acestei ierni facturi mai mari la căldură faţă de 2011, o situaţie specială fiind la Arad, unde facturile pentru decembrie 2012, deşi triple faţă de noiembrie, au fost mai mici comparativ cu iarna trecută.

O parte dintre abonaţii la sistemele de termoficare au plătit în decembrie 2012 facturi de două ori sau de trei ori mai mari faţă de noiembrie, însă cu toate acestea au existat şi costuri surprinzător de mici, locatarul unei garsoniere din Deva având de achitat, spre exemplu, 6 lei.

ARAD

La Arad, facturile pentru energia termică furnizată de CET în luna decembrie au crescut cu 80 până la 100 la sută faţă de luna noiembrie, însă sunt uşor mai mici faţă de perioada similară a anului anterior, când gigacaloria costa mai mult, iar temperaturile exterioare au fost mult mai mici.

Astfel, în medie, proprietarii de apartamente cu două camere care nu au repartitoare de căldură plătesc 370 de lei pentru căldură, faţă de 190 de lei cât au plătit în noiembrie. "Din calcule, un apartament cu două camere a avut un consum de 1,3 gigacalorii pe lună, iar tariful actual este de 290 de lei gigacaloria. Este dublu faţă de luna precedentă (noiembrie)", a spus preşedintele Uniunii Locale a Asociaţilor Locative (ULAL) Arad, Dorina Lupşe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Costuri,
încălzire,
oraşe,
factura
/actualitate/facturile-la-caldura-costurile-la-incalzire-mai-mari-si-cu-25-in-marile-orase-fata-de-iarna-trecuta-10520050
10520050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.