Fabricile europene angajează în ritmuri record pentru a satisface nivelul de cerere din piaţă. Creşteri semnificative pentru costurile de producţie şi preţurile de vânzare

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 02 august 2021 449 afişări

Fabricile europene angajează în ritmuri record pentru a satisface nivelul de cerere din piaţă. Creşteri semnificative pentru costurile de producţie şi preţurile de vânzare

Fabricile din zona euro angajează noi muncitori într-un ritm record pentru a ţine pasul cu nivelul tot mai mare al cererii, scrie Bloomberg.

Luna trecută, numărul de noi locuri de muncă a crescut în mod special în Germania şi Austria, potrivit unui sondaj realizat de furnizorul de date IHS Markit, producătorii continuând astfel să paseze costurile clienţilor.

Într-o perioadă în care economiile globale încearcă să treacă peste şocurile provocate de pandemie, fabricile din Europa operează la capacitate maximă. De asemenea, fabricile din nordul Asiei beneficiază de pe urma cererii la nivel mondial, în timp ce activităţile din Asia de sud-est – care se confruntă momentan cu unul dintre cele mai mari focare de Covid-19 – amintesc cât de repede poate reizbucni criza.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit în sus estimările pentru cele 19 naţiuni care folosesc moneda unica europeană, anunţând că avântul din primele patru economii ale blocului comunitar va deveni extrem de pronunţat în următoarele luni. Banca Centrală Europeană se pregăteşte pentru o creştere „puternică” a producţiei din actualul trimestru, deşi a avertizat recent că numărul de infecţii şi problemele lanţurilor de aprovizionare ar putea afecta recuperarea.

„Producătorii şi furnizorii se chinuie să ridice nivelul de producţie suficient de repede pentru a se încadra în cerere, ducând preţurile tot mai sus. Constrângerile legate de capacitate continuă să fie pe roşu”, afirmă Chris Williamson, economist al IHS Markit.

Noile comenzi au crescut considerabil în iulie, alimentând o serie de întârzieri în ceea ce priveşte procesele propriu-zise de muncă. De altfel, deficitul de materiale şi starea actuală a transporturilor au produs creşteri record pentru costurile de producţie şi preţurile de vânzare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
fabrici,
record,
preturi,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.