Exporturile Japoniei, a treia economie la nivel mondial, au scăzut pentru a nouăsprezecea lună consecutivă

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 20 iulie 2020 50 afişări

Exporturile Japoniei, a treia economie la nivel mondial, au scăzut pentru a nouăsprezecea lună consecutivă

Exporturile Japoniei, a treia economie la nivel mondial, au scăzut pentru a nouăsprezecea lună consecutivă în iunie ca urmare a impactului generat de pandemia de coronavirus, însă comerţul cu China a oferit semne de recuperare, potrivit MarketWatch.

Astfel, exporturile au scăzut în iunie cu 26,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce înregistraseră un declin de 28,3% în mai. Economiştii chestionaţi de FactSet au estimat o scădere de 24,2% pentru luna iunie.

De asemenea, transporturile către Asia – care reprezintă peste jumătate din exporturile totale ale Japoniei – au scăzut cu 15,3%, în timp ce exporturile către Uniunea Europeană au înregistrat un declin de 28,4%. Per total, exporturile au scăzut în prima jumătate anului cu 15,4% comparativ cu cifrele din 2019, ceea ce reprezintă cea mai mare cădere anuală din ultimul deceniu.

Fondul de Pensii şi Investiţii al Japoniei – cel mai mare fond de pensii din lume – a pierdut 164,7 miliarde de dolari (17,7 trilioane de yeni), în scădere cu 11%, în T1.

Ultimele pierderi au şters aproape în totalitate câştigurile din ultimul an fiscal, încheiat pe 31 martie, şi ar putea trage un semnal de alarmă pentru spaţiul politic nipon având în vedere că ţara are cea mai îmbătrânită populaţie din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
exporturi,
scadere,
fonduri de pensii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.