Experţii în securitate avertizează că un nou atac informatic major ar putea fi iminent

Postat la 14 mai 2017 48 afişări

Un nou atac cibernetic major ar putea fi iminent, după ce aproximativ 130.000 de sisteme informatice din peste o sută de ţări au fost afectate vineri de un val de atacuri, avertizează mai mulţi experţi, care sunt de părere că un astfel de incident s-ar putea produce chiar luni, notează BBC News online.

Experţii în securitate avertizează că un nou atac informatic major ar putea fi iminent

Un tânăr cercetător britanic, cunoscut drept MalwareTech, care în mod accidental a găsit o soluţie de oprire a atacului cibernetic de vineri, estimează că "un nou (atac informatic) va fi lansat (...) foarte probabil chiar luni".

MalwareTech, care a dorit să rămână anonim, a anunţat sâmbătă că a descoperit în mod accidental că înregistrarea unui nume de domeniu web folosit de virusul de tip malware WannaCry va stopa răspândirea acestuia.

"L-am oprit pe acesta, însă altul va mai fi lansat şi nu va putea fi oprit", a avertizat cercetătorul, care a indicat că hackerii ar putea actualiza codul virsului pentru a elimina breşa folosit de el pentru a stopa răspândirea acestuia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.