Experti FMI: Datoria guvernamentala bruta a Romaniei va urca in acest an de la 35,2% din PIB la 37,8%

Postat la 12 aprilie 2011 14 afişări

Datoria guvernamentala bruta a Romaniei va creste in acest an de la 35,2% in 2010 la 37,7% din PIB, iar in urmatorii trei ani se va mentine la un nivel relativ constant, potrivit raportului bianual "Fiscal Monitor" al Fondului Monetar International (FMI).

Datoria bruta va avea o tendinta usor descrescatoare, astfel incat in 2012 va fi de 37,7%, iar in anul urmator de 37,5%. Prin datorie guvernamentala bruta autorii raportului definesc toate obligatiile financiare viitoare, constand in dobanzi si/sau principal, catre creditori. In acestea sunt incluse datoriile sub forma de drepturi speciale de tragere, sau cele precum obligatiuni, imprumuturi, asigurari, pensii si scheme de garantare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
fmi,
PIB,
datorie
/actualitate/experti-fmi-datoria-guvernamentala-bruta-a-romaniei-va-urca-in-acest-an-de-la-35-2-din-pib-la-37-8-8150948
8150948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.