Experti Eurostat vin la Bucuresti la finele lunii mai, pentru a discuta cu Guvernul despre deficit

Postat la 27 aprilie 2011 8 afişări

O echipa de experti ai Eurostat va veni la Bucuresti la sfarsitul lunii mai pentru a discuta cu autoritatile romane despre deficitul bugetar de anul trecut, iar astfel de vizite s-ar putea repeta lunar, la finele lunilor iunie si iulie, potrivit secretarului de stat la Finante Gheorghe Gherghina.

Intr-o conferinta sustinuta, miercuri, la sediul Guvernului, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si secretarul de stat Gheorghe Gherghina au insistat asupra faptului ca Guvernul "a dat dovada de bunacredinta si o colaborare foarte buna" cu Eurostat si ca nu a transmis date inexacte, fiind primul preocupat sa afle realitatea.

"Noi am avut mai multe runde, sunt vreo trei runde. Ultima runda nu a avut loc, pentru ca au aparut acele discrepante intre cifra stabilita de Institutul National de Statistica si Banca Nationala, pentru ca se refera la rezultatul financiar ce urma sa fie cuprins in deficitul bugetar, respectiv 0,4 Institutul National de Statistica si 0,2 Banca Nationala.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Eurostat,
Guvernul,
deficit
/actualitate/experti-eurostat-vin-la-bucuresti-la-finele-lunii-mai-pentru-a-discuta-cu-guvernul-despre-deficit-8196296
8196296
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.