Experţi: Accidentele din ultima lună nu pun în discuţie calitatea reţelei feroviare europene

Postat la 31 iulie 2013 36 afişări

Seria de accidente feroviare din Franţa, Spania şi Elveţia este o coincidenţă şi nu pune la îndoială securitatea liniilor de cale ferată din Europa, afirmă experţii.

Experţi: Accidentele din ultima lună nu pun în discuţie calitatea reţelei feroviare europene

 Catastrofa din Brétigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, s-a soldat cu şapte victime, drama de la Santiago de Compostela a provocat moartea a 79 de persoane, iar coliziunea frontală dintre două trenuri produsă luni în apropiere de Lausanne a provocat moartea mecanicului de tren. Aceste trei accidente mortale în mai puţin de o lună nu permit însă tragerea unui semnal de alarmă, susţin experţii.

"Este doar o coincidenţă, întrucât cele trei accidente au cauze total diferite, nu se poate stabili o legătură între ele", asigură Jean-Daniel Buri, inginer la Şcoala politehnică federală din Lausanne (EPFL).

"Conform observaţiilor iniţiale (...), este vorba despre o coincidenţă nefericită", confirmă Jens Engelmann, membru al direcţiei generale a Agenţiei feroviare europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/experti-accidentele-din-ultima-luna-nu-pun-in-discutie-calitatea-retelei-feroviare-europene-11187259
11187259
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.