Expert rus: Accidentul de la Fukushima este mai grav decat cel de la Cernobil

Postat la 02 aprilie 2011 48 afişări

Accidentul nuclear de la centrala nucleara japoneza Fukushima este mai grav decat cel de la Cernobil din 1986, deoarece a durat deja mai mult timp si implica mai multe reactoare, a apreciat un expert rus.

" Cernobil a fost ca explozia unei bombe radiologice. Noua bomba radiologica este Fukushima si ne va costa si mai scump" in termeni umani si economici, a avertizat Natalia Mironova, specialist in domeniul termodinamicii, devenita unul dintre principalii adversari rusi ai folosirii energiei nucleare.

Ea a apreciat ca gravitatea accidentului de la Fukushima ar putea depasi catastrofa de la Cernobil si pe scara internationala a evenimentelor nucleare si radiologice (INES). Clasificat la nivelul 7, accidentul de centrala nucleara ucraineana este considerat cel mai grav din istoria nucleara civila.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Expert rus,
Fukushima,
Cernobil
/actualitate/expert-rus-accidentul-de-la-fukushima-este-mai-grav-decat-cel-de-la-cernobil-8123626
8123626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.