EXCLUSIV: Olanda cere României extrădarea celor trei suspecţi din cazul furtului de tablouri

Postat la 30 ianuarie 2013 14 afişări

Autorităţile olandeze au transmis o solicitare procurorilor DIICOT care instrumentează dosarul privind furtul de tablouri din Rotterdam prin care cer predarea celor trei suspecţi, pentru continuarea anchetării şi judecării lor de către sistemul judiciar olandez, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au primit de la autorităţile olandeze o solicitare de extrădare a celor trei suspecţi arestaţi preventiv în cazul furtului celor şapte tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judicare.

Potrivit surselor citate, autorităţile olandeze vor să-i cerceteze şi să-i judece pe Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru după legislaţia aflată în vigoare în Olanda.

Sursele citate au precizat că procurorii DIICOT suspectează că cei trei suspecţi sunt doar complici şi că autorul real al planului furtului nu a fost identificat încă. Autorităţile olandeze nu ar fi de acord cu această presupunere a anchetatorilor români, acesta fiind şi posibilul motiv al cererii de extrădare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Olanda,
România,
suspecţi,
tablouri
/actualitate/exclusiv-olanda-cere-romaniei-extradarea-celor-trei-suspecti-din-cazul-furtului-de-tablouri-10533380
10533380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.