Evacuări în masă. Un fenomen numit „ciclogeneză explozivă” a declanşat inundaţii masive în SUA | VIDEO

Postat la 19 martie 2019 39 afişări

Topirea zăpezii şi cantitatea record de precipitaţii din ultimele zile au provocat inundaţii în mai multe state din zona centrală a Statelor Unite, provocând decesul a trei persoane, iar mii de persoane au fost evacuate, informează site-ul postului BBC News.

Evacuări în masă. Un fenomen numit „ciclogeneză explozivă” a declanşat inundaţii masive în SUA | VIDEO

Printre victime se numără şi un bărbat care încerca să salveze persoane străine surprinse de inundaţii, au relatat oficialii americani. Alte două persoane sunt date dispărute de câteva zile.

Meteorologii au anunţat că zona central-vestică a Statelor Unite a fost afectată de fenomenul numit „ciclogeneză explozivă", un proces de scurtă durată, dar foarte violent, similar unui ciclon.

 

Preşedintele Donald Trump a descris inundaţiile drept „devastatoare", adăugând că Administraţia de la Casa Albă ţine în permanenţă legătura cu oficialii locali din regiunile afectate.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundatii,
fenomen,
numire,
declansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.