Euroins, Carpatica şi Astra sunt companiile de asigurări cu cele mai multe reclamaţii din partea românilor

Autor: Ana Raduta Postat la 19 octombrie 2011 46 afişări

În primele nouă luni ale anului, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a primit 4.888 dîe reclamaţii din partea românilor care deţin o poliţă de asigurare.

"Deşi reclamaţiile au scăzut cu aproape 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, totuşi, aspectele sesizate, în special în ceea ce priveşte asigurarea RCA, rămân o problemă pe care ne-am propus să o rezolvăm inclusiv prin intensificarea verificărilor privind modul de instrumentare şi plată a dosarelor de daună de către societăţi", precizează Constantin Buzoianu, preşedintele CSA.

Cele mai multe reclamaţiile înregistrate, adică 95,93% din total, au fost aferente asigurărilor generale, respectiv de 4.689 de plângeri. Dintre acestea, reclamaţiile privind asigurările obligatorii RCA au reprezentat 73,59%, adică 3.597 de reclamaţii depuse.

Companiile care au înregistrat cel mai mare număr de reclamaţii sunt Euroins, Carpatica şi Astra Asigurări. Cele trei societăţi deţin împreună o cotă de 36,9% din totalul pieţei RCA. "Cei trei asigurători au plătit despăgubiri, în primele nouă luni ale acestui an, de aproximativ 450 milioane lei, pentru un număr total de peste 110.000 dosare. Sesizările primite de CSA au reprezentat circa 2% din daunele achitate de cele trei companii", spune Constantin Buzoianu, preşedintele CSA.în ceea ce priveşte asigurările de viaţă, s-au înregistrat 199 de reclamaţii, adică 4,07% din total.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Euroins,
Carpatica,
Astra,
reclamaţii
/actualitate/euroins-carpatica-si-astra-sunt-companiile-de-asigurari-cu-cele-mai-multe-reclamatii-din-partea-romanilor-8881593
8881593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.