Euro pare salvat, dar 2013 va rămâne un an de criză

Postat la 20 decembrie 2012 16 afişări

În pericol de prăbuşire în urmă cu câteva luni, euro pare să fie salvat, în special după acordul privind datoriile Greciei care a adus optimismul în Europa, dar 2013 va rămâne un an foarte dificil, cu efecte devastatoare ale crizei economice şi sociale.

În urmă cu un an, analiştii se întreceau în previziuni privind data unui "Grexit", ieşirea Greciei din zona euro care era considerată o certitudine, nu o ipoteză, iar acest risc a existat o mare parte din 2012.

În prezent, perspectiva plecării unui membru al zonei euro a dispărut, consideră Janis Emmanouilidis, analist la European Policy Centre (EPCI).

"Mulţi observatori au anticipat că Grecia a pierdut partida. Ştim acum că aceştia s-au înşelat", a declarat comisarul pentru Afaceri Economice, Olli Rehn.

Pentru aceasta a fost însă nevoie de numeroase reuniuni, deseori tensionate, ale miniştrilor de Finanţe din zona euro, iar pe 13 decembrie Grecia a primit în sfârşit tranşa de ajutor de 34,3 miliarde de euro fără de care ar fi intrat în faliment.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Euro,
criză,
difici
/actualitate/euro-pare-salvat-dar-2013-va-ramane-un-an-de-criza-10403943
10403943
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.