Euro, în creştere puternică faţă de dolar, datorită sondajelor privind alegerile din Grecia

Postat la 28 mai 2012 10 afişări

Moneda euro s-a apreciat puternic luni pe pieţele asiatice, revenind de la minimele de vineri, datorită aşteptărilor că Grecia nu va ieşi din zona euro, cele mai recente sondaje indicând că alegerile din iunie vor fi câştigate de partidele care susţin măsurile de austeritate convenite cu UE şi FMI.

Euro a crescut cu 0,6% faţă de dolar, la 1,2588 dolari/euro.

Vineri, moneda a atins cel mai redus nivel din iulie 2010 după ce preşedintele Cataloniei, cea mai bogată regiune autonomă a Spaniei, a declarat că nu are prea multe variante de refinanţare a datoriilor care ajung la scadenţă în acest an, în valoare de peste 13 miliarde euro.

Moneda unică europeană a fost sub presiune după alegerile din Grecia din 6 mai, în urma cărora forţele politice nu au reuşit să stabilească o coaliţie de guvernare. Câştigătorii de facto ai scrutinului din 6 mai au fost partidele care se opun măsurilor de austeritate convenite în acordul de finanţare externă cu UE şi FMI, astfel că temerile privind falimentul Greciei şi ieşirea ţării din zona euro s-au amplificat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Euro,
dolar,
sondaje,
legerile,
Grecia
/actualitate/euro-in-crestere-puternica-fata-de-dolar-datorita-sondajelor-privind-alegerile-din-grecia-9677322
9677322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.