Euro a atins un nou minim record fata de francul elvetian

Postat la 25 mai 2011 8 afişări

Euro a coborat, miercuri, la un nou minim record fata de francul elvetian, dupa ce eforturile din Grecia pentru un consens politic privind salvarea finantelor tarii au subliniat riscul ca moneda unica europeana sa fie afectata de criza datoriilor suverane.

Acordul Finlandei pentru planul UE/FMI de sustinere a Portugaliei a ajutat euro sa recupereze o parte din pierderile fata de dolar, dar nu si fata de francul elvetian.

Euro a coborat la 1,2298 franci pe unitate, cel mai redus nivel de la crearea monedei unice europene.

Analistii considera ca euro este afectat de incertitudinile legate de criza datoriilor suverane din zona euro, iar scaderea sub nivelul de 1,4 dolari pe unitate este iminenta.

Investitorii anticipeaza ca autoritatile de la Atena vor avea dificultati in aplicarea unor noi masuri de austeritate, in conditiile in care principalul partid de opozitie a refuzat sa le sustina.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Euro,
franc elvetian,
euro
/actualitate/euro-a-atins-un-nou-minim-record-fata-de-francul-elvetian-8285243
8285243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.