Euro a atins minimul ultimelor 21 de luni faţă de dolar înaintea summitului liderilor UE

Postat la 23 mai 2012 8 afişări

Euro s-a depreciat miercuri la cel mai redus nivel din ultimele 21 de luni faţă de dolar, din cauza temerilor tot mai mari legate de impactul unei ieşiri haotice a Greciei din zona euro şi a scepticismului general referitor la rezultatul summitului liderilor UE din această seară, transmite Reuters.

Liderii europeni urmează să discute măsuri de stimulare a creşterii economice, dar nu este aşteptat un plan care ar readuce optimismul în rândul investitorilor, în special având în vedere că Germania se opune cu tărie obligaţiunilor comune. Investitorii se îndoiesc că participanţii vor anunţa măsuri care să calmeze temerile că Grecia se îndreaptă spre faliment şi o posibilă ieşire din zona euro. Euro s-a depreciat la 1,2615 dolari pe unitate pe platforma alternativă de tranzacţionare EBS, sub minimul anului de 1,2624 dolari pe unitate atins în ianuarie, marcând astfel cel mai redus nivel după august 2010.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
euro,
curs,
minim,
summit,
lideri,
ue
/actualitate/euro-a-atins-minimul-ultimelor-21-de-luni-fata-de-dolar-inaintea-summitului-liderilor-ue-9663490
9663490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.