Estimări SUA: Producţia mondială de grâu ar putea atinge un nou record în anul agricol 2013-2014

Postat la 07 martie 2013 29 afişări

Producţia de grâu la nivel mondial ar putea atinge un nou record în anul agricol următor, 2013-2014, contribuind la refacerea stocurilor şi punând presiune pe preţuri, potrivit estimărilor Departamentului Agriculturii din SUA.

"În cazul în care nu va fi o recoltă record, în mod cert vom înregistra o revenire la nivelurile din ultimii ani", a declarat economistul-şef al Departamentului Agriculturii, Joseph Glauber, citat de MarketWatch.

În prezent, cotaţiile pentru grâu au scăzut la minimul ultimelor opt săptămâni pe piaţa din Chicago, ca urmare a ninsorilor abundente din SUA, care au alimentat aşteptări privind recuperarea culturilor afectate de secetă. Zăpada asigură apă extrem de necesară în sol, a spus Glauber, adăugând că situaţia se schimbă de la o săptămână la alta. Randamentul culturilor de grâu din regiunea Mării Negre, în special Rusia şi Ucraina, sunt aşteptate să revină la normal, după ce producţia a scăzut cu circa o treime anul trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Estimări SUA,
grâu,
record
/actualitate/estimari-sua-productia-mondiala-de-grau-ar-putea-atinge-un-nou-record-in-anul-agricol-2013-2014-10652051
10652051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.