„Este lumea lui Tesla şi toată lumea plăteşte chirie”: Compania lui Elon Musk a raportat rezultate cu mult peste estimările analiştilor, reuşind să înregistreze creşteri de 183% doar în ultimul an

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 iulie 2020 662 afişări

„Este lumea lui Tesla şi toată lumea plăteşte chirie”: Compania lui Elon Musk a raportat rezultate cu mult peste estimările analiştilor, reuşind să înregistreze creşteri de 183% doar în ultimul an

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au crescut cu 183% în ultimul an, reuşind să înregistreze o creştere de 80% doar în ultimele trei luni, potrivit Yahoo Finance Premium Data.

Rezultatele vin într-un moment în care afacerile companiei în China, prima piaţă auto din lume, încep să arate tot mai bine, iar producţia începe îşi revină la normal în interiorul fabricii principale din Fremont, California.

„Este lumea lui Tesla şi toată lumea plăteşte chirie”, spune Dan Ives, analist în cadrul firmei de investiţii Wedbush Securities.

Miercuri, 1 iulie, Tesla a depăşit Toyota şi a devenit cel mai valoros producător auto din lume cu o capitalizare de 205 miliarde de dolari, preţul unei acţiuni ajungând astfel la 1.100 de dolari. Compania a produs 90.650 de maşini în al doilea trimestru al anului, depăşind estimările analiştilor de pe Wall Street de 72.000 de vehicule. După anunţ, acţiunile au crescut cu 9%.

„Dacă te uiţi peste cifre, ai putea să îţi faci o idee despre felul în care va arăta viitorul. Cred că vor reuşi să ajungă la un milion de vehicule în următorii doi-trei ani”, a adăugat Ives.

„Însă China reprezintă cea mai importantă mişcare. Piaţa chineză valorează, în opinia noastră, 300-400 de dolari în plus per acţiune.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
rezultate,
productie,
capitalizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.