Erste: Riscurile politice pentru România sunt în interiorul USL, nu în relaţia cu Băsescu

Postat la 07 ianuarie 2013 15 afişări

Ameninţarea pentru stabilitatea politică din România va veni mai degrabă dintr-un conflict în interiorul USL, între PSD şi PNL, în următorii patru ani şi nu din relaţia alianţei de guvernare cu preşedintele Traian Băsescu, unde riscurile nu sunt majore, afirmă analiştii grupului Erste.

Stabilitatea politică este esenţială, având în vedere dificulăţile pe care le va întâmpina noul guvern pe termen scurt şi lung. Executivul va putea implementa un program solid de guvernare, susţinut de majoritatea obţinută în alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie, se arată într-un raport al grupului bancar austriac.

"În pofida coabitării dificile dintre preşedintele Băsescu şi coaliţia de guvernare, nu vedem riscuri politice majore pe această parte. Mai degrabă un conflict între socialiştii şi liberalii care fromează alianţa USL va reprezenta, în opinia noastră, o ameninţare reală la adresa stabilităţii politice a ţării în următorii patru ani", notează analiştii Erste.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Erste,
Riscuri,
USL,
Băsescu
/actualitate/erste-riscurile-politice-pentru-romania-sunt-in-interiorul-usl-nu-in-relatia-cu-basescu-10434623
10434623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.