Erste: Ratingul Romaniei ar putea fi ridicat anul viitor, daca reformele fiscale continua

Postat la 29 martie 2011 8 afişări

Ratingul Romaniei ar putea fi ridicat anul viitor daca reformele fiscale continua, anticipeaza analistii Erste, subliniind ca, pentru unele tari din Europa Centrala si de Est, calificativele nu sunt aliniate cu situatia economica si progresele in privinta situatiei financiare.

"Este interesant de comparat cat de mult le-a luat pietelor sa-si dea seama ca multe tari din ECE sunt intr-o forma mult mai buna decat unii membri ai zonei euro (...) Cat le va lua agentiilor de rating sa alinieze ratingurile la aspectele fundamentale?", se arata intr-un raport prezentat marti de Erste Group. Analistii Erste dau exemplul Croatiei (BBB-), Ungariei (BBB-) si Romaniei (BB+), tari care, desi au ratinguri cu pana la patru trepte sub cel al Portugaliei (BBB), se imprumuta cu costuri mai mici. In plus, guvernul Slovaciei plateste o prima de risc mai redusa decat cea suportata de Spania sau Italia, desi aceste state beneficiaza de ratinguri mult mai bune. "Ne asteptam la imbunatatirea ratingurilor pentru mai multe state din regiune, insa nu mai devreme de inceputul anului viitor", anticipeaza Erste.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
erste,
rating,
romania,
reforme fiscale
/actualitate/erste-ratingul-romaniei-ar-putea-fi-ridicat-anul-viitor-daca-reformele-fiscale-continua-8107811
8107811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.