Erdogan le spune turcilor să îşi vândă euro şi dolarii pe care îi au şi să cumpere lire turceşti pentru a opri colapsul monetar. „Turcia nu se va da bătută în faţa asasinatului economic”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 august 2018 89 afişări

Erdogan le spune turcilor să îşi vândă euro şi dolarii pe care îi au şi să cumpere lire turceşti pentru a opri colapsul monetar. „Turcia nu se va da bătută în faţa asasinatului economic”

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, îi îndeamnă pe turci să îşi ia dolarii şi euro de sub saltea şi să îi convertească în lire turceşti, însă activitatea băncilor din Istanbul arată că turcii nu sunt prea înclinaţi să respecte acest îndemn, potrivit Bloomberg.

Erdogan îndeamnă populaţia să cumpere lire pentru a încetini prăbuşirea monedei turceşti, care s-a depreciat cu circa 33% de la începutul anului în faţa dolarului pe fondul unor stimuli fiscali majori, unei inflaţii în creştere şi unui deficit de cont curent, precum şi din cauza intervenţiei preşedintelui în deciziile de politică monetară ale băncii centrale.

„Turcia nu se va da batută în faţa asasinatului economic”, spune Erdogan în faţa mulţimii adunate în oraşul Bayburt.

Erdogan susţine că Turcia este ţinta unui atac economic cauzat de „mici diferenţe de opinie” cu anumite puteri, iar acest atac a deteriorat relaţiile acelor puteri cu Turcia, până într-un punct în care „repararea lor este imposibilă”.

„Este o luptă naţională, o luptă locală. Acesta va fi răspunsul naţiunii mele pentru cei care pariază pe un război economic împotriva noastră”, spune preşedintele. „Responsabilitatea noastră este Ahmet, nu Hans sau George”, adaugă Erdogan, referindu-se la faptul că el se consideră responsabil pentru binele cetăţenilor turci, nu pentru străini.

Citeşte continuarea articolului pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
erdogan,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.