Erdogan anunţă descoperirea în Marea Neagră a celui mai mare zăcământ de gaz din istoria Turciei

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 august 2020 156 afişări

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat vineri descoperirea în Marea Neagră a celui mai mare zăcământ de gaze naturale din istoria Turciei, informează cotidianul Hurriyet.

"Astăzi, vreau să anunţ o informaţie de importanţă istorică. Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ din istoria ţării", a declarat Recep Erdogan.

Liderul de la Ankara a subliniat că "realizările în domeniul energiei au o mare importanţă pentru stabilitatea şi independenţa ţării".

Potrivit preşedintelui Turciei, nava de explorare Fatih a descopeit un zăcământ de 320 de miliarde de metri cubi de gaz în Marea Neagră. Zăcământul va începe să fie exploatat în anul 2023, a precizat Erdogan.

Preşedintele Turciei a făcut acest anunţ în contextul disputelor cu Grecia şi Republica Cipru privind activităţile de explorare din estul Mării Mediterane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
GAZ,
MAREA NEAGRĂ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.