Eolienele produc acum mai multă energie decât centrala de la Cernavodă şi hidrocentralele aflate în funcţiune

Postat la 05 decembrie 2012 14 afişări

La ora 11:21 aproape 17% din toată producţia de energie din România era asigurată prin intermediul parcurilor eoliene, ponderea acestora fiind mai mare decât cea a centralei de la Cernavodă, care acum funcţionează cu un singur reactor nuclear şi acoperă 8,4% din producţie, sau a hidrocentralelor aflate în funcţiune care aveau o pondere de 15,8% din producţia totală, după cum arată datele transmise în timp real pe site-ul Transelectrica.

Astfel, la ora 11:21 funcţiona o capacitate de 1.384 de MW în parcuri eoliene. Centralele pe cărbune reprezintă în continuare cea mai importantă sursă de producţie de energie din România, având o pondere de peste 40%, în timp ce centralele pe gaze acoperă 17,5% din producţie.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
eoliene,
productie,
energie
/actualitate/eolienele-produc-acum-mai-multa-energie-decat-centrala-de-la-cernavoda-si-hidrocentralele-aflate-in-functiune-10370607
10370607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.