Enel Cuore Onlus şi Salvaţi Copiii inaugurează centrul educaţional “Creştem împreună”

Autor: Ioana Matei Postat la 10 aprilie 2013 37 afişări

Enel Cuore Onlus împreună cu Salvaţi Copiii România inaugurează în Bucureşti un centru dedicat programului “Creştem împreună” pentru susţinerea copiilor rămaşi acasă ca urmare a plecării părinţilor la muncă în străinătate.

Programul “Creştem împreună” susţine o nouă categorie de copii în risc - copiii rămaşi singuri acasă din cauza migraţiei forţei de muncă spre Europa de Vest. Datele furnizate de Direcţia Protecţia Copilului în anul 2012 indică faptul că în România sunt 79.901 de copii ai căror părinţi muncesc în străinătate. Dintre ei, 22.993 de copii au ambii părinţi plecaţi, ei fiind lăsaţi în grija rudelor sau, în unele cazuri, mai severe, chiar în grija asistenţilor maternali. Numai în Bucureşti, 468 de copii au unul dintre părinţi plecat la muncă în străinătate, în timp ce 110 copii cresc fără părinţi, conform datelor oficiale. Cu toate acestea, numărul real al copiilor afectaţi poate fi mult mai mare, luând în considerare că nu toţi părinţii declară că muncesc în străinătate. Ruperea legăturii cu părinţii îi face pe copii vulnerabili, fiind expuşi riscului de abandon şcolar şi delincvenţă.

Centrul educaţional se află în cadrul şcolii nr. 141 Ion I. C. Brătianu din sectorul 5 al Capitalei, una din cele mai defavorizate zone din Bucureşti. Circa 31 de copii au fost deja identificaţi ca beneficiari ai acestui program. La eveniment au participat şi E.S. Dl. Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la Bucureşti şi Dna. Inspector Cătălina Chendea din partea Ministerului Educaţiei Naţionale.

Organizaţia Salvaţi Copiii România derulează programul Creştem împreună din anul 2010, cu susţinerea Enel Cuore Onlus. Porsche România şi MoneyGram Internaţional   s-au alăturat susţinătorilor în 2012. A început iniţial în opt localităţi, şi, în urma solicitărilor din alte oraşe, programul s-a extins, ajungând în prezent la 16 centre: Piteşti (jud. Argeş), Bucureşti, Reşiţa (jud. Caraş-Severin), Mangalia (jud. Constanţa), Târgovişte (jud. Dâmboviţa) 2 centre, Craiova (jud. Dolj), Petrila (jud. Hunedoara), Braşov (jud. Brasov), Piatra-Neamţ  (jud. Neamţ), Suceava (jud. Suceava), Iaşi (jud. Iaşi), Negreşti (jud. Vaslui), Lupeni (jud. Hunedoara), Sighişoara (jud. Mureş), Timişoara (jud. Timiş).

În cei trei ani de implementare, 2080 de copii au fost incluşi în program, 1700 de părinţi şi reprezentanţi ai copiilor au participat la întâlniri lunare de informare şi la şedinţe de consiliere socială şi psihologică, 1354 de copii au comunicat cu părinţii lor prin intermediul calculatoarelor puse la dispoziţie de Salvaţi Copiii România, 565 de voluntari au fost pregătiţi şi s-au implicat activ în organizarea şi desfăşurarea activităţilor, 15 reţele interinstituţionale (formate din reprezentanţi ai DGASPC, ISJ, primăriilor şi şcolilor) au fost create în fiecare localitate, organizându-se 92 de întâlniri de lucru cu 667 de participanţi.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/enel-cuore-onlus-si-salvati-copiii-inaugureaza-centrul-educational-crestem-impreuna-10730551
10730551
comments powered by Disqus
ZF.ro
Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19 Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de unde locuiţi
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Moment important pentru armată: recepţionează primul sistem Patriot Moment important pentru armată: recepţionează primul sistem Patriot
Trump se arată disponibil vânzării aeronavelor F-35 către EAU, în ciuda opunerii Israelului
MonitorulPartidelor
Tudose: Dezumanizarea liberală ţine de lipsa de omenie Tudose: Dezumanizarea liberală ţine de lipsa de omenie
Tomac: Firea să explice de ce mai vrea un mandat, iar Nicuşor Dan trebuie să renunţe la abordarea politică ezitantă
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.