Emisiile de Cesiu 137 de la Fukushima, de 168 de ori mai mari decât cele de la Hiroshima

Postat la 25 august 2011 33 afişări

Cantitatea de Cesiu radioactiv degajată începând cu 11 martie de centrala nucleară accidentată de la Fukushima (nord-estul Japoniei) este de 168 de ori mai mare decât cea dispersată într-o secundă de bomba atomică de la Hiroshima, a afirmat joi un cotidian nipon.

Potrivit Tokyo Shimbun, care a declarat că se bazează pe estimările Guvernului, reactoarele avariate de un tsunami gigantic au degajat până la 15.000 de terabecquerel de Cesiu 137 de-a lungul lunilor. În august 1945, bomba atomică lansată de armata americană deasupra oraşului Hiroshima (sud-vest) a eliberat instataneu în atmosferă 89 de terabecquerel din acest izotop, a cărui perioadă de înjumătăţire este de 30 de ani, a adăugat cotidianul. "În teorie, cantitatea de Cesiu 137 emisă de centrala de la Fukushima este deci de 168,5 de ori mai mare decât cea a bombei americane", a subliniat el, afirmând că această estimare a fost calculată de Guvern la cererea unei comisii a Parlamentului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
cutremur,
fukushima,
radiatii,
cesiu,
emisii
/actualitate/emisiile-de-cesiu-137-de-la-fukushima-de-168-de-ori-mai-mari-decat-cele-de-la-hiroshima-8653112
8653112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.