Elveţia va adopta noi sancţiuni ale UE împotriva Rusiei şi va îngheţa activele mai multor persoane cu legături apropiate cu Vladimir Putin

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 martie 2022 76 afişări

Elveţia va adopta noi sancţiuni ale UE împotriva Rusiei şi va îngheţa activele mai multor persoane cu legături apropiate cu Vladimir Putin

Elveţia va adopta noile sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei şi va îngheţa activele mai multor persoane cu legături apropiate cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat vineri guvernul într-un comunicat, conform CNN.

Măsurile nou adoptate se referă la anumite bunuri şi servicii financiare, a precizat guvernul într-un comunicat, adăugând că lista de sancţiuni a Elveţiei a fost extinsă în consecinţă.

Potrivit guvernului, punerea în aplicare a acestor sancţiuni este compatibilă cu neutralitatea Elveţiei.

"Exportul tuturor produselor cu dublă utilizare către Rusia este acum interzis, indiferent de utilizarea sau de utilizatorul final al acestora. În plus, este interzis exportul de bunuri care ar putea contribui la consolidarea militară şi tehnologică a Rusiei sau la dezvoltarea sectorului apărării şi securităţii", a precizat guvernul, adăugând că "este, de asemenea, interzisă furnizarea de asistenţă tehnică, servicii de intermediere sau finanţare".

"Nu mai este permis exportul în Rusia a anumitor bunuri şi servicii din sectorul petrolier. În plus, este interzis exportul anumitor bunuri şi tehnologii care pot fi utilizate în aviaţie şi în industria spaţială", a mai spus guvernul.

Tranzacţiile cu Banca Centrală a Rusiei nu mai sunt, de asemenea, permise.

De asemenea, guvernul a decis "să adauge la anexa 8 a ordonanţei persoanele de pe lista de persoane adoptată de UE la 28 februarie şi, astfel, să îngheţe activele altor persoane care au legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elveţia,
rusia,
sancţiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.