Elveţia a adoptat un nou plan pentru soluţionarea disputei cu SUA privind evaziunea fiscală

Postat la 04 iulie 2013 39 afişări

Guvernul elveţian a adoptat un plan de soluţionare a disputelor dintre bănci şi autorităţile fiscale din SUA pe tema evaziunii fiscale, instituţiile de credit din Elveţia urmând să poată coopera cu Fiscul american pentru anchetarea clienţilor aflaţi sub suspiciune.

Elveţia a adoptat un nou plan pentru soluţionarea disputei cu SUA privind evaziunea fiscală

 Băncile elveţiene vor putea solicita guvernului permisiunea de a coopera cu autorităţile SUA pentru rezolvarea disputelor privind facilitarea evaziunii fiscale, potrivit Wall Street Journal (WSJ), care citează un comunicat al executivului din Elveţia.

Băncile nu vor putea transfera către autorităţile din Statele Unite informaţii privind clienţii americani, dar vor putea oferi date privind conturile transferate către alte instituţii de credit, precum şi detalii legate de activitatea angajaţilor, avocaţilor şi contabililor.

Planul presupune protecţie juridică pentru angajaţii băncilor şi alte părţi implicate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elvetia-a-adoptat-un-nou-plan-pentru-solutionarea-disputei-cu-sua-privind-evaziunea-fiscala-11082850
11082850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.