Electrica a programat investiţii de 715 milioane euro până în 2018

Autor: Emil Popescu Postat la 22 septembrie 2015 105 afişări

Electrica a programat investiţii de 121 de milioane de euro pentru acest an şi de peste 715 milioane euro până în 2018, la finalul actualei perioade de reglementare, a anunţat marţi compania de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.

"Pe de o parte este nevoie de investiţii importante în segmentul de distribuţie, iar pe de altă parte avem deja în derulare proiecte de modernizare pentru îmbunătăţirea eficienţei şi pentru creşterea calităţii serviciilor", a declarat într-un comunicat directorul general al companiei, Ioan Roşca.

Electrica a anunţat totodată finalizarea lucrărilor de modernizare a staţiei 110/20 kV Lieşti, una dintre cele 27 de staţii de 110 kV din cadrul sucursalei SDEE Galaţi, un nod important pentru Sistemul Energetic Naţional. Investiţia a totalizat peste două milioane de euro, din care aproape jumătate a provenit dintr-o finanţare europeană nerambursabilă, şi a fost lansată în august 2013.

Până în 2018, Electrica îşi propune printre altele să reabiliteze circa 4.000 km reţea de joasă tensiune, să realizeze un sistem integrat de management al activelor şi să monteze peste 500.000 de contoare inteligente, pe care să le integreze în sistemele de telegestiune.

Electrica are o arie de cuprindere naţională, cu organizare în trei zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi la nivel naţional pentru întreţinere şi servicii energetice. Compania deserveşte aproximativ 3,5 milioane de clienţi.

Acţionarul principal al Electrica SA este statul, reprezentat prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri (48,78%), urmat de BERD, cu 8,66%.

Electrica estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 5,66 miliarde lei şi un profit net de 460,7 milioane lei. În 2014, Electrica a înregistrat la nivel de grup o cifră de afaceri de 5,04 miliarde lei şi un profit net de 401,4 milioane lei, din care 287,84 milioane lei reprezintă profitul net atribuibil acţionarilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ELECTRICA,
INVESTIŢII,
/actualitate/electrica-a-programat-investitii-de-715-milioane-euro-pana-in-2018-14737389
14737389
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Cât câştigăm din businessul NATO. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.