Efectele acordului pentru Grecia: Bursele, moneda euro si petrolul sunt in crestere

Postat la 22 iulie 2011 17 afişări

Bursele au atins vineri un maxim al ultimelor doua saptamani, iar moneda euro si pretul petrolului s-au apreciat semnificativ dupa ce liderii europeni au convenit un pachet de salvare a Greciei de 159 miliarde de euro.

Dolarul este sub presiune din cauza temerilor privind divergentele de la Washington pe marginea ridicarii plafonului datoriei de stat si reducerii deficitului bugetar. Acordul pentru Grecia cuprinde masuri mai dure decat anticipau pietele, desi multi economisti au avertizat ca initiativa, de o anvergura fara precedent, nu va reprezenta pe termen lung sfarsitul crizei. La summit-ul de urgenta de joi de la Bruxelles, liderii europeni au convenit sa sprijine Grecia, in perioada 2011-2014, cu 109 miliarde euro de la guvernele zonei euro si FMI, la care se adauga o contributie de 50 miliarde euro din partea creditorilor privati ai statului elen.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
efecte,
acord,
grecia,
petrol,
euro,
burse
/actualitate/efectele-acordului-pentru-grecia-bursele-moneda-euro-si-petrolul-sunt-in-crestere-8515645
8515645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.