Edward Snowden cere azil în alte şase ţări. Ce state nu vor să îl primească

Postat la 06 iulie 2013 95 afişări

Fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate NSA Edward Snowden, căutat pentru spionaj de Statele Unite şi blocat de 13 zile într-un aeroport din Moscova, a cerut azil în alte şase ţări, a anunţat vineri Wikileaks, fără a preciza despre ce ţări este vorba.

Edward Snowden cere azil în alte şase ţări. Ce state nu vor să îl primească

 Edward Snowden, care anterior a trimis cereri de azil în 21 de ţări, "a solicitat azil în alte şase ţări", a declarat site-ul fondat de Julian Assange, pe contul de Twitter.

Acest site, aflat la originea divulgării a mii de documente secrete, a precizat că nu va divulga "pentru moment" numele celor şase ţări în care Edward Snowden a solicitat azil, "de teama unei tentative de ingerinţă din partea Statelor Unite".

Situaţia fugarului american, aflat la originea dezvluirilor despre un program secret american de supraveghere a comunicaţiilor mondiale, s-a lovit de refuzul a numeroase ţări de a-i acorda azil

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/edward-snowden-cere-azil-in-alte-sase-tari-ce-state-nu-vor-sa-il-primeasca-11098993
11098993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.