Editorial Financial Times: Băsescu să reflecteze la ceea ce l-a făcut atât de nepopular printre români

Postat la 31 iulie 2012 5 afişări

Traian Băsescu, vizat de un referendum privind demiterea sa, ar trebui să reflecteze la ceea ce l-a făcut atât de nepopular printre români, iar în loc să se amestece în instituţii, Guvernul ar trebui să se concentreze asupra economiei, îndeamnă FT într-un editorial publicat în ediţia online de luni.

Lupta pentru putere de la vârful scenei politice româneşti a atins punctul culminant la sfârşitul săptămânii, scrie Financial Times (FT) în acest editorial intitulat "Votul de la Bucureşti". Românii s-au prezentat la urne pentru a decide dacă să îl demită sau nu pe preşedinte "pe o căldură feroce", iar rezultatul a fost o "victorie în stilul lui Pirus" (cu un cost uriaş pentru învingător - n.red.). "În timp ce se aşteaptă ca preşedintele să îşi păstreze postul, poziţia sa a fost slăbită de cele şapte milioane de voturi - (reprezentând) 87 de procente din total - împotriva sa", explică FT, precizând că prezenţa de aproximativ 46% se află sub pragul de 50% stabilit de Curtea Constituţională pentru validarea referendumului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
ft,
basescu,
romani
/actualitate/editorial-financial-times-basescu-sa-reflecteze-la-ceea-ce-l-a-facut-atat-de-nepopular-printre-romani-9912109
9912109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.