Economisti: Criza din zona euro nu va afecta tara noastra. Probabilitatea ca o banca din Romania sa dea faliment este zero

Postat la 20 iulie 2011 8 afişări

Conjunctura tensionata in care se afla statele din zona euro in prezent, din cauza conflictelor recente din Grecia, dar si a crizei datoriilor cu care se confrunta tari precum Italia, Irlanda, Portugalia sau SUA, determina institutiile financiare sa fie mai atente cu strategiile, respectiv cu clientii pe care ii au pentru a preintampina un eventual esec bancar.

Oficialii BNR sustin ca Romania nu are de ce sa se ingrijoreze cu privire la eventuale falimente bancare, nici macar in cazul institutiilor de credit cu capital grecesc. Probabilitatea ca o banca din Romania sa dea faliment este zero. Rata de solvabilitate a bancilor cu capital grecesc, prezente in Romania este de aproximativ 15,7%, in timp ce o rata normala se situeaza intre 8 si 10%. Deci nu se poate pune problema ca aceste institutii financiare sa intre in faliment. Exte exclus asa ceva", a spus pentru incont.ro, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale Romane, Mugur Stet. "Bancile care intampina probleme isi vand din participatii. Asa au patruns pe piata romaneasca alte institutii mai mici, prin cumpararea de participatii", a adaugat oficialul BNR.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zona euro,
faliment,
banci,
romania
/actualitate/economisti-criza-din-zona-euro-nu-va-afecta-tara-noastra-probabilitatea-ca-o-banca-din-romania-sa-dea-faliment-este-zero-8508949
8508949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.