Economiile in valuta: La un depozit de 400 euro pe trei luni nu mai iei nici banii depusi

Postat la 13 iunie 2011 6 afişări

Cu comisioane mari de retragere de numerar si dobanzi mici, clientii care fac economii in valuta ajung sa nu mai scoata de la banca nici macar banii depusi. Cresterea incasarilor din operatiunile curente a fost principalul obiectiv al bancherilor in ultimii doi ani, in conditiile in care prabusirea vanzarilor de credite i-a fortat sa caute surse alternative de venit.

Astfel s-a ajuns in situatia in care un client care constituie un depozit in valuta pe trei luni - una dintre scaden¬tele preferate - sa retraga mai putini bani decat au depus daca merg la ghiseul bancii in oricare alta zi decat cea de scadenta. Multe banci nu percep comision de retragere in ziua in care depozitul ajunge la maturitate. "Exista o practica foarte variata in ceea ce priveste comisioanele de retragere. Acum cinci-sase ani existau foarte putine comisioane, dar paleta s-a diversificat foarte mult in ultima perioada. Bancile incearca astfel sa-si mareasca baza de venituri deoarece castigurile din marja de dobanda s-au ingustat si si-au dat seama ca nu se pot baza pe o singura sursa de venit", comenteaza analistul financiar Aurelian Dochia.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
depozit,
dobanda,
banci
/actualitate/economiile-in-valuta-la-un-depozit-de-400-euro-pe-trei-luni-nu-mai-iei-nici-banii-depusi-8338010
8338010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.